يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳
ساعت : ۰۲:۵۵
کد خبر: ۱۳۷۰۸۱
|
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۵
در بیست و هفتمین نشست «گنجینه خانواده» عنوان شد:

رویایی: باید در چهار حوزه مدیریت فرهنگی ادبیات و مطالب علمی را تولید و توسعه دهیم

روز گذشته آیین معرفی کتاب «برنامه‌ریزی فرهنگی» در قالب بیست و هفتمین نشست گنجینه خانواده در فرهنگسرای خانواده برگزار شد.

رویایی: باید در چهار حوزه مدیریت فرهنگی ادبیات و مطالب علمی را تولید و توسعه دهیمبه گزارش پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر؛ در این برنامه نوریه شادالویی، نویسنده کتاب، مظفر رویایی، بنیان‌گذار رشته مدیریت فرهنگی و هنری در ایران، مریم جزایری، کارشناس مجری، باقر غلامی، مدیر مسئول انتشارات ساکو، شیوا مقدم، رییس فرهنگسرای خانواده و جمعی از دانش‌آموختگان و مدیران فرهنگی حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم «مریم جزایری» کارشناس مجری این برنامه مدرس دانشگاه و دانش‌آموخته رشته مدیریت به شرحی مختصر از این کتاب پرداخت و با دعوت از مظفر رؤیایی تقاضا نمود تا وی به ایراد سخن بپردازند.

مظفر رویایی سخنرانی خود را با تشکر از ناشر این کتاب که در راه توسعه ادبیات و مبانی فکری رشته مدیریت فرهنگی قدم برمی‌‌دارند، آغاز کرد و گفت: تلاش ما این است که بتوانیم در چهار حوزه مدیریت فرهنگی که «فرهنگ در مدیریت فرهنگی و هنری»، «هنر در مدیریت فرهنگی و هنری»، «اقتصاد فرهنگ در مدیریت فرهنگی و هنری» و «مدیریت در مدیریت فرهنگی و هنری» ادبیات و مطالب علمی لازم را تولید و توسعه دهیم تا دانشگاه و علاقه‌مندان این حوزه از آن ارتزاق کنند.

بنیان گذار رشته مدیریت فرهنگی و هنری در ایران اظهار داشت: یکی از دلایل این تصمیم، این است که مدیریت موزه، مدیریت ارکسترها، مدیریت تئاتر و ... نیازمند یک شخص مدیر در جایگاه اداره کننده آن است. البته این تهیه‌کننده اجرایی در کشورهای توسعه یافته‌ای مثل فرانسه و ایتالیا وجود دارد، این چشم‌اندازی که ما از قبل داشتیم، نیازمند تلاش و همراهی همه عزیزان در این حوزه است.

این استاد دانشگاه سپس به بیان ویژگی‌های کتاب حاضر پرداخت و این‌چنین عنوان کرد: کتاب خانم شادالویی که از فارغ‌التحصیلان قدیمی رشته هستنند، نیاز عمومی برای دریافت سریع از یک مفهوم را به خوبی منتقل می‌کند. تأکید می‌کنم که برنامه‌ریزی فرهنگی فقط در سطوح اجرایی است که به هنرمند و مدیر کمک می‌کند که برنامه توسعه‌‌ای و پیشرفت و رونق را با یکدیگر بنویسند. نه مدیر و نه هنرمند به تنهایی نمی‌توانند چنین برنامه‌ای را بنویسند؛ نه اینکه نتوانند، بلکه قابل استفاده نخواهد بود. لطف این موضوع، این است که ما عناصر فرهنگ و هنر را وارد ذهن برنامه‌ریزان کنیم و برای اینکه در ذهن برنامه‌ریزان برود، بایستی شناخت کامل از این حوزه داشته باشیم و این شناخت کامل با همراهی این دو گروه میسر خواهد شد.

وی در ادامه گفت: یکی از هدف‌های اولیه و مهم رشته مدیریت فرهنگی این بود که بتواند خالق اثر و مدیر را در کنار هم قرار دهد و دچار مفاهمه شوند و اگر این دو گروه در کنار هم قرار نگیرند، مدیریت مالی، بهره‌وری یا در بخش قوانین و اجرای صحنه و ... یکجایی به هم نیاز پیدا می‌کنند و این در حتما بایستی در کنار هم باشند.

در ادامه این برنامه نوریه شادالویی نویسنده کتاب «برنامه‌ریزی فرهنگی» با ابراز تأسف و تسلیت برای به شهادت رسیدن جمعی از هموطنان عزیزمان در حادثه کرمان، به شرح و توضیح درباره کتاب خود پرداخت و گفت: این کتاب را از سال ۹۲در دانشگاه علمی کاربردی و سپس دانشگاه آزاد تدریس می‌کردم، بحث سرفصل‌های دانشگاه -همانطور که خانم جزایری عنوان کردند- را با آقای غلامی مطرح کردیم، از برخی از عناوین و حجم کتاب کاسته شد. چون این کتاب در بعضی دانشگاه‌ها کارساز نبود و درخواست کاهش حجم و سرفصل‌ها داده می‌شد؛ به همین علت با آقای غلامی که در این مسیر تلاش‌‎‌های زیادی انجام دادند، این کتاب را جمع‌بندی کردیم. البته تألیف کتابی را در حال انجام هستم که تا آخر سال به چاپ خواهد رسید.

پس از توضیحات لازم در مورد محتوای این کتاب توسط نویسنده کتاب، پرسش و پاسخ حاضران با وی انجام شد.

سپس در بخش پایانی این برنامه، باقر غلامی مدیرمسئول انتشارات ساکو مقدمه‌ای درباره حوزه نشر و مشکلات پرداخت و به سؤالات حاضرین در مورد این کتاب و مسائل حوزه نشر پاسخ داد.

نشست معرفی کتاب «برنامه ریزی فرهنگی» به همت فرهنگسرای خانواده و مشارکت جامعه مدیران فرهنگی ایران برگزار شد.

فرهنگسرای خانواده در خیابان سیدجمال‌الدین اسدآبادی(یوسف‌آباد)، خیابان بیست‌ویکم، بوستان شفق واقع کنند.

نظر شما